понеділок, 09 листопада 2015 17:47

Більше півтори тисячі маріупольців подалися в нову поліцію

Більше півтори тисячі маріупольців подалися в нову поліцію
Фото: society.lb.ua

МВС України опублікувало кількість заяв до нової поліції у м. Маріуполь Донецької області. Станом на 9 листопада подано 1744 анкети.

Начальник ГУМВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін пркоментував це так: "Реформа йде, будуємо нову поліцію, а старий віз під назвою "міліція" ніхто і не планує реставрувати для подальшого використання. Наш сучасний автомобіль "Національна поліція" вже спущена з конвеєра і почала свій рух".

За офіційними даними, третина кандидатів — жінки. А 15% заяв надійшло від студентів. Більше половини заявок були подані в режимі онлайн. Приблизно половина бажаючих стати поліцейськими мають вищу освіту.

Нагадаємо, що до поліції може вступити будь-хто віком 21-35 років. Обов'язкова наявність середньої/вищої освіти та наявність прав водія. Майбутній поліцейський не повинен мати судимості.

Цікаво те, що лише 4% діючих співробітників виявили бажання працювати в новій поліції.

Відбір у поліцію проходить в 5 етапів: базове тестування, медогляд, здавання фізичних нормативів, психологічне тестування, співбесіда із залученням громадськості та журналістів.

Аброськін також повідомив, що у Маріуполі планується запросити на роботу 360 нових патрульних.

Прийом анкет триватиме до 30 листопада.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що вступ до нової поліції викликав ажіотаж в Маріуполі.
Також у Краматорську та Слов'янську почався відбір до нової поліції.

Зараз ви читаєте новину «Більше півтори тисячі маріупольців подалися в нову поліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі