вівторок, 16 жовтня 2007 15:17

Білорусь готується запустити в космос другий супутник

Білорусія має намір запустити в космос другий супутник, аналогічний першому білоруському супутнику "БІЛКА".

За словами гендиректора об"єднаного інституту проблем інформатики Національної академії наук Білорусі (НАН РБ) Сергія Абламейко, на супутнику буде встановлений оптичний телескоп.

Новий супутник буде інтегрований з європейською системою. Роботи з його створення планується завершити до 2009 року.

Як заявив голова президії Національної академії наук Михайло Мясникович, супутник буде виготовлений спільно з російською стороною. Крім того, розглядається питання про створення супутника з дозволом один метр.

Перший білоруський супутник "БІЛКА" не зміг вийти на орбіту через аварію російської ракети-носія "Дніпро", що відбулася після старту з космодрому Байконур в ніч з 26 на 27 липня 2006 року.

Через нештатне відключення двигуна першого ступеня ракета-носій "Дніпро", яка повинна була вивести на орбіту 18 супутників, зійшла з траєкторії і впала за 150 кілометри на південний захід від Байконура.

Супутник "Білка" був створений в РКК "Енергія". Інформація, отримана з його допомогою, повинна була використовуватися в сільському, лісовому, водному господарстві для попередження і прогнозування надзвичайних ситуацій, охорони і використання природних ресурсів, передає Білоруське телеграфне агентство.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь готується запустити в космос другий супутник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі