субота, 06 липня 2013 15:12

Біле населення ПАР боїться смерті Мандели

Біле населення ПАР боїться смерті Мандели
Нельсон Мандела. Фото: АР

Сотні людей щодня приходять під стіни лікарні у місті Преторія, де бореться за життя колишній президент ПАР та борець з апартеїдом 94-річний Нельсон Мандела. Лауреата Нобелівської премії миру госпіталізували 8 червня з рецидивом легеневої інфекції. Лікарі говорять, він у важкому стані. Найближчі родичі Мандели з'їхалися до його рідного села Куну, проте кажуть, що не готуються до похорону.

Поліцейські загородили вхід до лікарні. Прихильники екс-президента, який відсидів 27 років у в'язниці за боротьбу проти панування білої меншості, називають його батьком нації, скандують: "Де Мандела?", "Ти нам потрібен!" та "Ми любимо тебе, батьку! Одужуй швидше!" Лікарняний паркан прикрашають квітами й надувними кульками.

– Мандела – наш герой, мій учитель, – говорить 36-річний Куда Ніагумзві. – Він більшу частину життя провів у боротьбі.

Дехто обурюється, що до лікарні не прийшов жоден білий.

– Білі бояться, – вважає фармацевт із Преторії 29-річний Бен. – Як тільки Мандела відійде, вони думають, що чорні відберуть у них домівки й роботу. Кажуть: доки він живий, ніхто не ворушитиме давньої ворожнечі. Але після його смерті все зміниться.

Про це та інше ми пропонуємо вам дізнатись, читаючи журнал "Країна" № 179 від 4 липня.

Друковану версію ви можете придбати у точках продажу преси або передплатити (передплатний індекс — 37278).

Ваші враження про журнал і статті надсилайте на адресу [email protected] або пишіть на сторінках Журналу у соціальних мережах http://vk.com/club.kraina та http://www.facebook.com/kraina.journal

Зараз ви читаєте новину «Біле населення ПАР боїться смерті Мандели». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі