четвер, 20 березня 2008 18:38

Біатлоністка Оксана Яковлєва закликає платити податки

Автор: фото: Володимир КОВАЛЕНКО
  Під час прийому в губернатора Сумщини Оксана Яковлєва демонструє дві золоті й дві срібні медалі, які вона виграла на чемпіонатах світу і Європи з біатлону
Під час прийому в губернатора Сумщини Оксана Яковлєва демонструє дві золоті й дві срібні медалі, які вона виграла на чемпіонатах світу і Європи з біатлону

Кілька тижнів у Сумах в ефірі місцевих каналів крутять рекламний ролик обласної податкової. З екранів 28-річна біатлоністка Оксана Яковлєва каже, що, незважаючи на велику зайнятість, вона щороку декларує свої доходи. Закликає робити це й земляків.

Оксана Яковлєва виходить із облдержадміністрації з букетом троянд. Губернатор Павло Качур, 54 роки, вручив спортсменці "Подяку" та конверт із 11 тис. грн. У лютому Оксана виграла срібну медаль на чемпіонаті світу з біатлону. А також дві золоті й одну срібну — на чемпіонаті Європи. Запитую, чи бува не потрібен охоронець.

— Ні, — сміється спортсменка. — Я й сама непогано стріляю. І не тільки очима.

Пропозиція знятися у ролику податкової біатлоністку не здивувала.

— У мене й моїх друзів спортсменів ніколи не було проблем із декларуванням доходів, — каже вона. — Податки сплачуємо сумлінно.

У Сумах Яковлєва має однокімнатну квартиру. Її батьки живуть у Глухові.

До подібної акції сумські податківці вдалися вперше. За словами начальника відділу адміністрування податків із доходів фізичних осіб Сергія Коліушко, 44 роки, цьогорічна кампанія декларування йде жвавіше в порівнянні з минулим роком.

— Якщо на середину березня 2007 року декларації про доходи подали приблизно 700 жителів області, які не є підприємцями, то на цю ж пору нинішнього року — у сім разів більше, — каже Сергій Коліушко. — Очікуємо, що до 31 березня декларації про доходи подадуть приблизно 60 тисяч жителів області. З них 48 тисяч зареєстровані як підприємці-фізичні особи.

2006 року на Сумщині було сім офіційних мільйонерів. До середини березня мільйонні доходи задекларували вже 10 жителів області. Податківці кажуть, що до кінця місяця їх може бути й 15.

Зараз ви читаєте новину «Біатлоністка Оксана Яковлєва закликає платити податки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі