субота, 08 жовтня 2011 12:45

Безкоштовна Wi-Fі зона у Вінниці: близько 200 студентів принесли ноутбуки на Майдан Незалежності
13

Фото: Фото: Аріна Кантоністова

7 жовтня о 16.00 у Вінниці провели першу акцію "Флеш Wi-Fi". Вона відбулася на оновленому Майдані Незалежності, що навпроти міськради по вул. Соборна.

"Ми дали змогу зареєструватися усім бажаючим командам в кількості від 4 до 6 осіб у мережі Facebook, без вікових обмежень. Взяти участь у конкурсі інтелектуальних ігор та "Флеш Wi-Fi" технологій", – сказав начальник відділу у справах молоді та туризму Вінницької міської ради Руслан Анфілов.

Загалом зібралося близько 40 команд. Практично кожен з учасників прийшов із своїм ноутбуком. На території Майдану Незалежності встановили Wi-Fі зону. Обіцяють, що безкоштовним безпровідним Інтернетом зможуть користуватися всі охочі. Послуга діятиме безстроково.

Учасникам конкурсу задавали питання, які стосуються історії та сьогодення Вінниці. Переможці отримали грошові винагороди. За перше місце 2000 грн. За друге – 1000 грн. За третє – 500 грн. Тисячу гривень отримала команда, яка була найоригінальнішою.

"Можна сказати, флеш-гра – це своєрідна презентація Wi -Fi зони для населення. Крім того, у змаганні брало участь багато студентів, а наступного тижня у Вінницькому національному технічному університету пройде півфінал світу зі студентського програмування", - зауважив Анфілов.

Десять років тому у ВНТУ було розроблено програму розвитку програмування в Україні. Її підтримало Міністерство освіти та науки України. Мета - виведення українських програмістів до золотих призерів першості світу упродовж 10 років. Зараз студентська програмістська олімпіада стала наймасовішою в Україні. Щоразу збирає понад 2000 студентів.

Зараз ви читаєте новину «Безкоштовна Wi-Fі зона у Вінниці: близько 200 студентів принесли ноутбуки на Майдан Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі