пʼятниця, 27 березня 2009 17:42

Берлусконі знову образив Обаму

Берлусконі знову образив Обаму
Колір шкіри президента США Барака Обами знову не дає спокою ексцентричному італійському прем"єрові Сильвіо Берлусконі. "Я блідіший", - відмітив глава уряду, спілкуючись з журналістами, пише The Guardian.

На думку одного з представників ЗМІ, в своєму ставленні до світової економічної кризи Берлусконі багато в чому схожий на Обаму. "Я блідіший, - відповів відомий своєю цілорічною засмагою прем"єр, - це все тому, що я давно не був на сонці". "До того ж, - поспішно додав італійський політик, - він (Обама) симпатичніший, молодше та вище за мене".

Нагадаємо, що минулий жарт прем"єра про "засмагу" темношкірого глави Білого дому багато політиків визнали не тільки не смішним, але навіть "расистським". У листопаді у присутності російського президента Дмитра Медведєва 72-річний Берлусконі сказав журналістам, що вибори Обами були зустрінуті громадською думкою "як пришестя месії". Італієць тоді висловив надію, що Медведєв без проблем встановить хороші відносини з Обамою, який "такий же красивий, молодий та засмаглий".

Вибачатися за свою дотепність прем"єр-міністр Італії не захотів, назвавши свої слова лише "милим компліментом", а тих, хто не зрозумів жарту, "дурнями, яких і без них багато".

Нечемна гострота не залишила байдужою навіть першу леді Франції Карлу Бруні, яка зраділа, що більше не є італійкою. "Коли я почула, що Сильвіо Берлусконі назвав Барака Обаму "засмаглим", у мене з"явилося дивне відчуття, - зізналася Бруні. - Поза сумнівом, деякі зведуть це до жарту, але іноді мені стає дуже радісно від того, що я стала француженкою!"

За матеріалами NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі знову образив Обаму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі