середа, 27 лютого 2013 13:40

Бенедикт XVI востаннє проїхався площею Святого Петра на "папамобілі"
20

Фото: Фото: Reuters

Остання зустріч Бенедикта XVI з вірянами, яка відбулася 27 лютого о 10.30 за місцевим часом, пройшла у форматі звичайної аудієнції, а не літургії. Речник Ватикану повідомив, що до них звернулося близько 30 тис охочих отримати вхідні квитки у зону зі стільцями під час церемонії. Папа Бенедикт XVI об'їхав площу Святого Петра на "папамобілі", щоб паломники змогли подивитися на нього ближче.

Завтра Папа об 11.00 зустрінеться з кардиналами, але цей захід не передбачає виступу понтифіка з промовою. За словами прес-секретаря, понтифік вважає за краще індивідуально попрощатися з кожним із кардиналів, хто того дня буде в Римі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Католики не бачать нічого надзвичайного у зреченні Папи Римського

Також очікується, що в цей день Папа відвідає свою літню резиденцію у місті Кастель Гандольфо, щоб востаннє, вийшовши на балкон з видом на центральну площу, привітати і благословити вірян, які зібралися на ній. Це буде його останній публічний акт. Через дві години, о 20.00 за місцевим часом, без особливих церемоній, його папство автоматично підійде до кінця. Відтоді Бенедикта XVI, як він сам сказав, буде "приховано від світу".

Нагадаємо, що 11 лютого Папа Бенедикт XVI несподівано оголосив, що 28 лютого зречеться престолу, посилаючись на свій похилий вік і слабке здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Бенедикт XVI востаннє проїхався площею Святого Петра на "папамобілі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі