субота, 21 червня 2014 11:38

Батальйон "Азов" назвав величезною помилкою рішення Порошенка про паузу в АТО

Батальйон "Азов" назвав величезною помилкою рішення Порошенка про паузу в АТО

Рішення президента Петра Порошенка про припинення вогню на Сході України є стратегічною помилкою. Про це заявив командир батальйону "Азов" Андрій Білецький.

"Такі заходи можна було приймати тільки у разі повного перекриття кордону, щоб не було можливості для посилення терористичних угруповань. Кордон, наскільки я розумію, не перекритий... Припинення вогню лише посилить і технічну, і чисельну базу терористів", - сказав він в ефірі "Громадського ТБ".

Білецький переконаний, що президент приймав рішення виходячи із зовнішньополітичних і дипломатичних, а не внутрішніх факторів.

Як повідомлялося раніше, мирний план Порошенка складається з 15 кроків і передбачає гарантії безпеки для всіх учасників переговорів, звільнення від кримінальної відповідальності тих, хто склав зброю і не здійснив тяжких злочинів, звільнення заручників. "План передбачає виведення незаконних збройних формувань, створення гарантованого коридору для виходу російських і українських найманців, роззброєння. Планується створення в структурі МВС підрозділу для здійснення спільного патрулювання", - йдеться в повідомленні.

Згідно з планом, незаконно утримувані адміністративні будівлі в Донецькій і Луганській областях мають бути звільнені. "Серед кроків також відновлення діяльності місцевих органів влади, поновлення центрального теле- і радіомовлення у Донецькій і Луганській областях", - наголошується на сайті президента.

План передбачає кроки щодо децентралізації влади (шляхом обрання виконкомів, захист російської мови; проект змін до Конституції). Кандидатури керівників обласних державних адміністрацій будуть узгоджуватися з представниками Донбасу. Також мова йде про програму створення робочих місць в регіоні та відновлення об'єктів промисловості і соціальної інфраструктури.

Також план передбачає і проведення дострокових місцевих і парламентських виборів.

Крім цього, планується створити 10-кілометрову буферну зону на російсько-українському державному кордоні.

Раніше Порошенко віддав наказ про припинення бойових дій на сході України. Перемир'я в зоні АТО почався з 22:00 20 червня і триватиме до 10:00 27 червня.

Зараз ви читаєте новину «Батальйон "Азов" назвав величезною помилкою рішення Порошенка про паузу в АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі