четвер, 23 квітня 2009 13:21

Банк "Європейський" накрила криза. Депозити не видають

Банк "Європейський" накрила криза. Депозити не видають

Ще один український банк - "Європейський", мабуть, поглинула криза - він перестав віддавати депозити, не повертає гроші підприємств.

Як розповіла клієнт банку Лариса Босянова, в Донецькому відділенні "Європейського" у неї лежить три солідні депозити, термін яких закінчився. Висунувши законні вимоги на свої заощадження, вона отримала відповідь: "Ваші гроші шукайте в Луганську".

"Не дивлячись на більш ніж дивну відповідь, я поїхала до Луганська. Але і там почула: "Нам Київ не дозволяє видавати гроші, оскільки чекає рішення НБУ", - сказала жінка.

Доведеться чекати грошей півроку

Харківський вкладник Сергій Колесник теж поскаржився на те, що не може отримати свої гроші.

"Мені сказали, що 20 січня цього року в банк ввели мораторій, тому доведеться чекати грошей півроку, - говорить Сергій. - Але це все на словах, офіційної відповіді на папері не дають".

Така відповідь незрозуміла, оскільки мораторій вводиться після появи в банку тимчасової адміністрації НБУ. А згідно з інформацією сайту НБУ "Європейський" серед банків з тимчасовою адміністрацією не значиться.

Банки з тимчасовою адміністрацією і виплата відсотків, грн у них:

  1. Київ - немає
  2. Біг Енергія
  3. Національний кредит- 300 на день
  4. Одеса-банк - немає
  5. Причорномор"я - немає
  6. Родовід банк - немає
  7. Трансбанк - немає
  8. Укрпромбанк - 500 грн на вкладника
  9. Фінансовий союз - немає
  10. Дністер - немає
  11. Арма - немає
  12. Банк Регіонального розвитку - немає
  13. Надра банк - внесок до 20 тис. - повертають 50% на руки, 50% на картку. Внесок більше 20 тис. - відсотки повертають на поточний картковий рахунок

За матеріалами: Сегодня, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Банк "Європейський" накрила криза. Депозити не видають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі