пʼятниця, 16 жовтня 2009 18:11

Банк Америки зазнає збитків і втрачає голову правління

Банк Америки зазнає збитків і втрачає голову правління

Банк Америки (найбільший національний банк у США) зазнав у третьому кварталі більших збитків ніж очікувалось, пише The Independent. Інвестиційний банк Меріл Лінч не зміг покрити борги за споживчі кредити, продаючи свої акції на 4,5% дешевше.

Показники підтвердили, що найбільший національний банк, який отримав $45 мільярдів в якості фінансової допомоги, залишається на державному утриманні після купівлі у пік фінансової кризи інвестиційного банку Меріл Лінч та іпотечного банку Countrywide. Банк Америки зазнав збитків у розмірі $9,6 мільярдів.

Завдяки інвестиційним банківським операціям Меріл Лінча, прибуток банку збільшився на $2,2 мільярди.

"Частка неблагонадійних кредитів продовжує збільшуватись, тому банк буде отримувати маленький прибуток доти, доки не виправить цю ситуацію". - Вважає голова правління інвестиційної компанії Hill-Townsend Capital Гері Таусенд.

Крім всіх проблем, банку доведеться шукати ще й нового голову правління. 62-річний голова правління Кеннет Льюїс сказав, що в кінці року планує піти на пенсію. Під тиском "царя фінансів" з адміністрації Барака Обами, банк не виплачує Льюїсу компенсацій за 2009 рік, хоча він все ще може отримати $125 мільйонів пенсійних та акумульованих виплат.

В порівнянні з прибутком за третій квартал минулого року (пік фінансової кризи), який склав $1 мільярд, у третьому кварталі цього року Банк Америки зазнав збитків у розмірі в $1,18 мільярда.

Акції Банку Америки знизились в ціні на 4,5% до $17,29 в період до відкриття торгів на біржі. А вже у третьому кварталі ціна на акції зросла на 29%. Проте за останні 12 місяців вони знизились в ціні на 23%.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Банк Америки зазнає збитків і втрачає голову правління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі