субота, 13 листопада 2010 16:14

Бандеру перепоховають через рік-два

Бандеру перепоховають через рік-два

Термін оренди гробівця Степана Бандери у Мюнхені добігає кінця. Тому настав час перепоховати прах Героя України на його Батьківщині.

Про це розповів у коментарі Gazeta.ua професор історії Роман Петрів з Івано-Франківська.

Історик повідомив також, що київська інтелігенція добивається перенесення праху Михайла Драгоманова з Софії.

Роман Петрів додав, що комісія з перепоховання праху, створена нещодавно з представників місцевої інтелігенції, на початку грудня проведе "круглий стіл" для обговорення процедури перенесення праху Степана Бандери з німецького цвинтаря "Вальдфрідгоф".

Визначатимуться також, де перепоховати Бандеру – на малій батьківщині провідника ОУН у селі Старий Угринів, чи в містах Калуш чи Івано-Франківськ. При цьому врахують думку родини Степана Бандери.

"Степан Бандера-онук уже відповів на наше звернення. Він підтримує ідею перепоховання його діда. У листі до нього ми зазначили, що до цієї справи ми залучимо лише українську діаспору та безпартійних меценатів. Жодного політика не пустимо, щоби потім ніхто не казав, що купив Бандеру", - зазначив Роман Петрів.

Історик припускає, що перепоховання відбудеться за рік-два.

"Скільки коштуватиме весь процес – ми ще не рахували. Але два рахунки – гривневий і валютний – уже відкрили в українському банку. Гадаю, нас підтримають фінансово представники релігійних конфесій Української греко-католицької церкви", - додав Роман Петрів.

Наразі могила Степана Бандери розташована у Мюнхені, на цвинтарі Вальдфрідгоф.

Зараз ви читаєте новину «Бандеру перепоховають через рік-два ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі