вівторок, 24 вересня 2024 19:03

Байден з трибуни ООН зробив заяву про Україну

Байден з трибуни ООН зробив заяву про Україну
Джо Байден закликав не ослаблювати підтримку Україні. Фото: tsn.ua

24 вересня президент США Джо Байден виступив на Генеральній асамблеї ООН, він закликав не ослаблювати підтримку України, поки вона не здобуде справедливий і тривалий мир.

Про це Байден повідомив на трансляції засідання Голосу Америки.

"Ми всі поважаємо статут ООН. Коли Росія вторглася в Україну, ми могли просто не реагувати і висловити протест і занепокоєння. Але я і віцепрезидентка Камала Гарріс активно почали діяти, мобілізувати надзвичайну допомогу", - наголосив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Західні союзники не побачили нічого нового у плані перемоги Зеленського - Bloomberg

"Зараз світ має визначити, чи будемо ми далі підтримувати Україну у здобутті своєї свободи чи ми відійдемо і дозволимо руйнування України. Це моє питання. Ми не маємо втомлюватися, не можна відвертати погляд, потрібно підтримувати Україну, поки вона не здобуде справедливий і тривалий мир", - сказав Байден.

Війна лідера Кремля Володимира Путіна зазнала невдачі у своїй основній меті - зруйнувати Україну, український народ піднявся на боротьбу, до того ж на підтримку України об'єдналися понад 50 країн, додав він.

Сполучені Штати планують оголосити новий пакет військової допомоги Україні на суму $375 млн 25 вересня.

Пакет, включатиме боєприпаси класу повітря-земля для винищувачів F-16, також боєприпаси для "HIMARS", патрульні катери і бронетехніку, а також 155-мм снаряди, 105-мм снаряди і протитанкові ракети.

Зараз ви читаєте новину «Байден з трибуни ООН зробив заяву про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі