пʼятниця, 16 лютого 2024 20:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Байден відреагував на інформацію про смерть Навального

Байден відреагував на інформацію про смерть Навального
Президент США Джо Байден у п'ятницю, 16 лютого, відреагував на інформацію про смерть ув'язненого російського опозиціонера Олексія Навального. Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден у п'ятницю, 16 лютого, відреагував на інформацію про смерть ув'язненого російського опозиціонера Олексія Навального.

У своєму зверненні Байден сказав, що не здивований і обурений цими новинами, "як і мільйони людей по всьому світу". У смерті опозиціонера лідер США звинуватив російського диктатора Володимира Путіна.

Байден похвалив Навального, заявивши, що той "хоробро протистояв корупції та жорстокості", а російський диктатор Путін у відповідь отруїв його та посадив до в'язниці, де той "залишався сильним голосом правди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після новин про смерть Навального в Росії різко впав курс рубля

Глава Білого дому наголосив, що за смерть Навального несе відповідальність Путін, а те, що трапилося з ним, - додатковий доказ жорстокості російського диктатора, який нападає не тільки на громадян інших країн, а й "здійснює жахливі злочини" проти власних громадян.

"Боже, бережи Олексія Навального. Ми пам'ятатимемо його хоробрість, і я впевнений, що це не єдина хоробрість, яку ми побачимо в Росії", - заявив Байден.

Президент США також закликав Конгрес надати додаткові кошти для України, щоб українські Сили оборони могли далі захищатися від російської агресії.

У колонії помер російський опозиціонер Олексій Навальний.

Інформацію про це 16 лютого офіційно підтвердили у Федеральній службі з виконання покарань. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Офіційно причини смерті ще встановлюють.

Зазначається, що Навальний помер у виправній колонії "Полярний вовк" у селищі Харп.

Зараз ви читаєте новину «Байден відреагував на інформацію про смерть Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі