вівторок, 20 листопада 2012 08:25

Бахтєєва про трансплантацію: Нам потрібно покращувати матеріальну базу, а не закони

Бахтєєва про трансплантацію: Нам потрібно покращувати матеріальну базу, а не закони
Фото: kp.ua

Законопроект щодо презумпцію згоди трансплантації органів після смерті не вирішує проблеми із кількістю трансплантацій. Потрібно покращувати матеріальну базу.

Про це заявила депутат від Партії регіонів, глава парламентського комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва в ефірі телеканалу ICTV.

Політик розповіла, що насправді Україна є родоначальником трансплантацій, та через слабку матеріальну базу цей напрямок у нас не розвинутий.

"У нас дуже слабка матеріальна база. У нас 27 регіонів країни і ми маємо тільки 7  працюючих центрів трансплантацію. Це Запорізькій, Донецький Львівський, Одеській, Дніпропетровський центри та у місті Харкові. Хоча згадуючи історію ми маємо сказати, що вперше трансплантація у  світі була здійснена саме в Україні. Тому наша країна є родоначальником трансплантації", - підкреслила вона.

Бахтєєва підкреслила: "Я би сьогодні не говорила, що законодавча база у нас не досконала і що її  треба негайно сьогодні змінювати. Бо головне – це підвищити матеріальну базу. Якщо ми збільшимо матеріально-технічну базу, якщо ми створимо єдиний центр трансплантації, то і кількість таких операцій збільшиться".

Вона переконана, що запропонований Кабінет міністрів законопроект це питання не вирішує.

"Законопроект не збільшить кількість трансплантація. Крім того, цей законопроект ще офіційно не зареєстровано, він знаходиться в кулуарах Кабміна. Одним законом ми не вирішимо цю проблему. Це тільки нашкодить нашому суспільству", - переконана "регіоналка".

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоровя передало у Верховну Раду законопроект, що дозволяє використовувати органи українців після їх смерті, якщо вони не написали відмови від цього при житті.

Зараз ви читаєте новину «Бахтєєва про трансплантацію: Нам потрібно покращувати матеріальну базу, а не закони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі