вівторок, 19 березня 2024 20:40

"Азов" запропонував радикальний спосіб пришвидшити мобілізацію

"Азов" запропонував радикальний спосіб пришвидшити мобілізацію
Військовий Сергій Цісарук запропонував займатися мобілізацією бойовим бригадам. Фото: @Molfar_4308

Військовий 12-ї бригади спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України Сергій Цісарук запропонував дозволити бойовим бригадам пришвидшити мобілізацію.

Про це він написав у мережі X.

"Єдиний надійний спосіб пришвидшення мобілізації, це дозволити бойовим бригадам самостійно зайнятися цим питанням", - написав військовий.

"Все просто, бригада отримує списки в ТЦК і сама займається пошуком ухилянтів. Бійці бригади значно більше зацікавлені в поповненні бригади, тому хабарі не допоможуть", - зазначив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 500 тисяч чоловіків потрібно було мобілізувати ще позавчора. Це критичний мінімум - Дикий

"Якщо це завдання поставити бригадній роті розвідки, то з рівнем підготовки, досвідом і оснащення, яке в них є, буде десь сотня в тиждень, і це будуть не ті старі діди яких зараз привозять, а добірні воїни які весь цей час втікали від поранених ветеранів, які служать у ТЦК", - написав "азовець".

У грудні Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби". 11 січня уряд відкликав з парламенту законопроєкт.

30 січня Кабмін затвердив оновлену версію законопроєкту про мобілізацію і передав її до парламенту.

7 лютого Верховна Рада ухвалила законопроєкт у першому читанні. До законопроєкту подали 4269 поправок, повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Зараз ви читаєте новину «"Азов" запропонував радикальний спосіб пришвидшити мобілізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі