четвер, 29 липня 2010 16:38

Язичники кажуть, що вибух церкви вигідний Московському патріархату

Язичники кажуть, що вибух церкви вигідний Московському патріархату

Лідер українських язичників Запоріжжя, глава "Руського православного кола", волхв Світовит Пашник заперечує причетність язичницьких організацій до вибуху в Свято-Покровському храмі Української православної церкви, повідомляє "Репортер Запорожья".

Як повідомлялося, про можливу причетність до вибуху язичників або сатаністів заявив глава інформаційно-видавничого відділу Української православної церкви (Київського патріархату) єпископ Євстратій (Зоря).

"Руське православне коло" до цього не має ніякого відношення. Нам це невигідно. Кому і могло це бути вигідним, так це Московському патріархату, щоб нагнітати напружену міжконфесійну ситуацію в Україні, а також звинуватити у вибуху нас. Після таких надзвичайних подій зазвичай починається "полювання на відьом", в якому ми не зацікавлені", - заявив Пашник.

Також він підкреслив, що українські язичники зовсім не горять ненавистю до князя Володимира, оскільки саме його знак - тризубець - вітчизняні послідовники "Рідної віри" вважають священними, а самого князя - міфологічною фігурою. Описане літописцями "хрещення Русі", святкування якого відбувалося вчора, на думку шанувальників Перуна і Велеса, відбулося не в 988 році, а значно пізніше - вже при Ярославі Мудрому або Володимирі Мономасі. Та і сам літописний опис акту хрещення, упевнені вони, не має ніякого відношення до дійсності і сфабрикований з міфів.

Нагадаємо, в середу, 28 липня, близько чотирьох годин дня в храмі на Малому ринку в Запоріжжі стався вибух. Постраждали дев"ять чоловік, в лікарні на операційному столі померла найтяжча постраждала - 80-річна черниця Людмила.

На даний момент порушено 3 кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених п. 5 ч. 2 ст. 115 КК (умисне вбивство, скоєне способом, небезпечним для життя багатьох осіб), ч. 3 ст. 15 (замах на злочин), п. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна).

Зараз ви читаєте новину «Язичники кажуть, що вибух церкви вигідний Московському патріархату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі