четвер, 27 серпня 2020 08:22

Аварія на МКС: в NASA не можуть ідентифікувати причину

Аварія на МКС: в NASA не можуть ідентифікувати причину
Аби вберегти астронавтів від задухи, їх відправили до російської частини орбітальної лабораторії. Фото: pexels.com

В NASA зафіксували аварію на Міжнародній космічній станції. На американській секції станції стався витік повітря. Точна причина витоку поки невідома.

Попередні дані сподіваються отримати до кінця наступного тижня, повідомляє Express.

Причиною витоку міг стати випадково просвердлений отвір в корпусі МКС. Ще однією ймовірною причиною вважають зіткнення МКС з мікрометеоритом, який міг утворити пробоїну в клапані.

Космічна станція постійно потребує постачання екіпажу свіжого кисню. Аби вберегти астронавтів від задухи, їх відправили до російської частини орбітальної лабораторії. Найближчим часом закриють люки між модулями американського сегменту станції, щоб була можливість відстежити рівень тиску повітря в кожному з них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA опублікувало фантастичне фото космосу

На МКС зараз перебувають російські космонавти Анатолій Іванишин та Іван Вагнер, а також єдиний астронавт NASA – Крістофер Кессіді.

У SpaceX поставили черговий рекорд із повторного використання ракет: 18 серпня 2020-го обтічник Falcon 9 запустили вшосте. Крім того, подія стала знаковою для історії компанії, - це був сотий запуск команди Ілона Маска з початку перших польотів 2006-го. Ракета Falcon 9 на цей раз відправила чергову партію з 58 супутників для інтернету Starlink, а також кілька супутників для іншої компанії.

Зараз ви читаєте новину «Аварія на МКС: в NASA не можуть ідентифікувати причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі