понеділок, 13 вересня 2021 13:39

Атмосферні фронти принесуть в Україну дощі

У вівторок атмосферні фронти принесуть в Україну дощі.

Опади завтра пройдуть переважно на заході країни, повідомляє синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Черговий вересневий тиждень біжить далі. А ми біжимо у своїх справах разом із ним. Вихідні з літньою погодою скінчилися - час до роботи. Не лише людям, але й атмосфері. Не забувайте про тумани, їхня оманлива ранкова краса з видимістю 300-500 метрів хай не відвертає водіїв від дороги", - ідеться в повідомленні.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Завтра Україну перетинатимуть атмосферні фронти
Завтра Україну перетинатимуть атмосферні фронти

Хмарність і вологість повітря також можуть збільшитися на півночі, у центральних областях і на Харківщині. Сонця теж вистачатиме. Південь і схід ще належатимуть сухій повітряній масі. Температура повітря буде дещо нижчою в північних і західних областях, вони завтра опиняться в тилу холодного фронту. Удень там очікуються комфортні +18...22°С. На решті території встановиться літня погода, +20...25°С.

Столицю перетне атмосферний фронт, проте нічого суттєвого він не дасть. Максимум - збільшення вологої хмарності. Наслідком проходження фронту буде невелике зниження температури повітря - максимально в Києві завтра +22°С.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Відчутніше похолодання припаде на найближчі вихідні
Відчутніше похолодання припаде на найближчі вихідні

Відчутніше похолодання припаде на найближчі вихідні, у суботу-неділю передбачається +13...16°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну повертаються опади: де чекати на зливи

Останніми роками в Україні значно підвищилася середньорічна температура. Це може призвести до того, що за 20 років у країні зникне зима. У найближчі 50-100 років клімат стане відчутно сухішим. Високотемпературні повітряні маси перетворять степи на пустелі й напівпустелі. Поступове опустелювання почнеться з південного сходу.

Зараз ви читаєте новину «Атмосферні фронти принесуть в Україну дощі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі