субота, 20 червня 2020 12:19

Японія передасть обладнання для українських військових госпіталів

Японія передасть обладнання для українських військових госпіталів
Японія передасть Україні медобладнання для госпіталів. Фото: Міноборони

Японія планує до кінця 2020 року поставити для українських госпіталів медобладнання.

Зокрема, обладнання отримають медустанови у Харкові, Львові та Ірпіні на суму 1,4 млн доларів, повідомляє пресслужба Міноборони.

"19 червня відбулася зустріч Міністра оборони України Андрія Тарана з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Такаші Кураі", — написали у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ зареєстрували 19 нових випадків захворювання коронавірусом

Міністр проінформував співрозмовника про воєнно-політичну ситуацію в Україні та навколо її кордонів, а також наголосив на важливості подальшого розвитку воєнно-політичного діалогу між державами. Посол Японії запевнив у беззаперечній підтримці стратегічного курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію та підтвердив принципову позицію своєї держави щодо засудження російської агресії на сході України та невизнання незаконної анексії Криму.

"Через представництво ООН в Україні до кінця 2020 року планується поставити чергову партію медичного устаткування до госпіталів в містах Харків, Львів та Ірпінь на суму 1,4 млн дол. США та забезпечити відповідну фахову підготовку медичного персоналу", — повідомив Такаші Кураі.

Тренерський штаб збірної України на чолі з Андрієм Шевченком передав гуманітарну допомогу Київському військовому госпіталю. Головний тренер особисто відвідав медичний заклад.Шевченко передав 100 окулярів, 100 захисних костюмів, 500 пар рукавичок, 500 масок і апарат штучної вентиляції легень, вартістю 680 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Японія передасть обладнання для українських військових госпіталів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі