понеділок, 18 травня 2009 13:22

Японія - четверта за кількістю хворих на свинячий грип

Японія - четверта за кількістю хворих на свинячий грип
Кількість хворих на вірус грипу А/H1N1 в Японії перевищила 130 осіб. Влада південних префектур вирішила на тиждень закрити всі місцеві школи, дитячі садки та кінотеатри.

На вході до японського парламенту - черга. Екскурсії для туристів в найвищий законодавчий орган країни поки не відмінили. Але всі відвідувачі зобов"язані обполоснути руки спеціальним дезинфікуючим складом і надіти марлеву маску.

У другому за чисельністю населення мегаполісі Японії - Осаке - ситуація значно серйозніша. Учні, які прийшли на заняття, розходяться по домівках - уроків на цьому тижні в школах не буде. До дітей звернувся особисто губернатор префектури.

"Старшокласники, учні молодших класів, я дуже прошу вас, як губернатор Осаки, хоча заняття в школах скасовані, будь ласка, не користуйтеся випадком, не виходьте гуляти на вулицю", - звернувся до школярів губернатор префектури Осака Тору Хасімото.

Японія стала четвертою країною в світі за кількістю випадків зараження H1N1. Влада заявила про небезпеку епідемії.

Тим часом, вірус A(H1N1) дістався вже й до Чилі. А в Нью-Йорку від небезпечного захворювання помер завуч однієї з місцевих шкіл. Прес-служба Всесвітньої організації охорони здоров"я (ВООЗ) повідомила, що за станом на 17 травня 2009 року лабораторно підтверджено 8 тис. 480 випадків захворювання, викликаного вірусом свинячого грипу, в 39 країнах світу, включаючи 72 летальних результати.

Швидке розповсюдження інфекції викликало паніку в багатьох країнах. Росія з метою недопущення потрапляння вірусу на свою територію заборонила ввезення свинини з Мексики, цілої низки американських штатів, а також Великої Британії. У Москві, не дивлячись на те, що головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко спростував загрозу свинячого грипу в столиці, городяни активно розкуповують в аптеках протигрипозні препарати та марлеві пов"язки, повідомляє Полит.ру.

Зараз ви читаєте новину «Японія - четверта за кількістю хворих на свинячий грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі