середа, 17 листопада 2010 15:02

Японці створили телефон, який допомагає схуднути

Японці створили телефон, який допомагає схуднути

Японська компанія NTT Communication створила мобільний телефон, призначений для тих, хто зацікавлений контролювати власну вагу.

Новинка здатна визначати, скільки калорій містить будь-яка страва. Для цього достатньо сфотографувати вміст тарілки на камеру телефону, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Апарат з допомогою вбудованого в нього пристрою і бази даних, що включає відомості про 100 тисяч різних страв, підрахує калорійність їжі. При цьому телефон видасть ще й дані про те, наскільки ситним повинен бути обід, щоб трапеза не принесла зайвих калорій.

Перший у світі телефон-"дієтолог" скоро надійде у продаж, але робота з його удосконалення продовжиться. Апарат планується навчити пропонувати своїм користувачам найбільш прийнятне для них меню, а також давати поради, як ефективніше позбавлятися від зайвих калорій.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що китайці розробили мобільний телефон з висувною електробритвою "Ронг ЗУН 758 Разр Фон".

Мобільник оснащений фотокамерою, радіо і блютузом, може одночасно працювати з двома сім-картами. Невелика бритва захована позаду телефону. За необхідності її висувають як панель у слайдері.

За кордоном така мобілка коштує $115.

Зараз ви читаєте новину «Японці створили телефон, який допомагає схуднути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі