неділя, 17 жовтня 2010 16:17

Януковичу треба бути обережним із Уго Чавесом

Януковичу треба бути обережним із Уго Чавесом

У понеділок почнеться візит до України президент Венесуели Уго Чавес. Лідер Вінесуели прагнутиме втягнути Україну в зону свого дипломатичного впливу, аби заручитися її підтримкою на міжнародній арені, вважає директор Українського філіалу Інституту країн СНД політолог Володимиp Корнілов.

Стосунки Чавеса з країнами Заходу складаються погано. Президент Венесуели по суті перебуває в міжнародній ізоляції.

"Чавес у такій ситуації, що йому не зайве будь-яке міжнародне визнання. Геополітичні інтереси вимагають від нього виконувати активну роль", - наголошує Володимиp Корнілов.

"Крім того, у нього є цілком практичний інтерес до України. Його цікавлять насамперед військова техніка і високоточні технології", - додає політолог.

На думку Володимира Корнілова, візит Чавеса не надто позначиться на міжнародному іміджу України:

"У Венесуели досить теплі стосунки з Росією, і це не дуже вплинуло на взаємовідносини Вашингтона і Кремля. Але Віктор Янукович має розуміти: що дозволено Юпітеру, не дозволено бику. Нині Захід насторожено дивиться на Україну. Він може насторожится ще більше, якщо побачить, що Київ прагне до тісніших стосунків із державою, яку США і Євросоюз не сприймають".

Під час дводенного візиту в Україну Уго Чавес відвідає київський авіазавод ім. Антонова. В останні дні Чавес перебував із візитом у Росії та Білорусі.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Януковичу треба бути обережним із Уго Чавесом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі