четвер, 13 травня 2010 11:03

Януковича та Медведєва попросили про український канал у Росії

Януковича та Медведєва попросили про український канал у Росії

Українські громадські організації Росії просять Президента України Віктора Януковича та Президента РФ Дмитра Медведєва обговорити на зустрічі в Києві можливості інформаційної присутності українських телеканалів у Росії.

Про це йдеться у зверненні Земляцтва вихідців з Хмельницької області у Москві.

Звернення підписали також Товариство української культури Хабаровського краю "Зелений клин", Сахалінська регіональна громадська організація українців "Київська Русь", Лазаревський Центр української культури (Сочі), Ярославська регіональна громадська організація української культури "Український центр "Просвіта", редакція сайту української діаспори в Росії "Кобза" і Діловий клуб "Україна - Санкт-Петербург".

Автори звернення нагадують про заяву властей Росії про готовність сприяти трансляції українських телевізійних каналів на своїй території.

"Ми вітаємо готовність російського керівництва вирішити питання інформаційної присутності України в Росії. Адже численні українці, що є повноправними громадянами Росії, а також трудові мігранти, які роблять значний внесок у розвиток економіки РФ, мають повне право на збереження зв"язку з Батьківщиною", - наголошується в зверненні.

На думку української діаспори в РФ, це особливо актуально в сучасних умовах, коли між Україною і Росією поновлюються повноцінні відносини і зараз як ніколи необхідно отримувати інформацію про ситуацію в сусідній країні "з перших рук".

За офіційними повідомленнями, на даному етапі розмова йде про трансляцію в РФ тільки одного українського телеканалу, проте в земляцтві просять керівництво Росії врахувати той факт, що така кількість не відображає численну палітру українських ЗМІ, а також повністю не задовольнить інформаційно-культурні потреби українців, що проживають постійно або тимчасово в РФ, так само як і недостатньо цього було б росіянам в Україні, для яких керівництвом України створені і продовжуватимуть створюватися умови для задоволення їх національно-культурних запитів, упевнені в діаспорі.

"Тому ми просимо Медведєва розглянути можливість збільшення кількості українських телеканалів, які отримають можливість транслюватися на території РФ. Упевнені, що такий крок слугуватиме важливим інструментом збереження і поглиблення відносин дружби та взаємної довіри між народами України і Росії", - вважають у діаспорі і сподіваються, що питання про інформаційну присутність України в РФ буде внесено для обговорення в ході візиту Медведєва 17-18 травня до Києва.

У Хмельницькому земляцтві пропонують розширити сегмент іноземного мовлення України на закордонні країни. Представники української діаспори відзначають, що крім традиційних суспільно-політичних телеканалів у них існує реальна потреба в спеціалізованому музичному каналі для молоді, який би транслював музику з України.

"Закликаємо Президента Януковича, культурне і музичне співтовариство, а також небайдужих медіа-бізнесменів і медіа-менеджерів України підтримати дану ініціативу і взяти участь в створенні спеціалізованого телеканалу української музики з мовленням на закордонні країни", - йдеться в зверненні, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Януковича та Медведєва попросили про український канал у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі