середа, 16 липня 2014 17:48

Януковича не арештували 23 лютого, бо не було з ким, усі втекли - Пашинський

Януковича не арештували 23 лютого, бо не було з ким, усі втекли - Пашинський

Росія, при нинішньому режимі, не видасть ні Віктора Януковича, ні жодного із його оточення. Всі вони зараз переховуються у Росії. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів колишній в.о. Адміністрації Президента Сергій Пашинський.

"З одного боку діє принцип "своїх не здають", а з іншого – "з поганої вівці, хоч вовни жмут". Їх і їх гроші, які вони вивезли контейнерами, влада Росії буде використовувати у своїх цілях – дестабілізації внутрішньої ситуації на Україні", - сказав Пашинський.

На запитання "чому їх не арештували, коли всі вони були ще на території України", колишній чиновник відповів, що не було ким.

"А з ким можна було їх арештовувати? З отим кримським "Беркутом", який зараз воює на боці сепаратистів? Так, Наливайченко з Аваковим справді прилетіли в Крим, коли там був Янукович. Але щоб його арештувати, треба було мати з ким це зробити. Ну і що, що тоді Наливайченко був начальником СБУ, а Аваков - міністром внутрішніх справ? Кому вони мали дати команду арештовувати Януковича? Простому міліціонеру чи "Беркуту"? Кому? Люди добрі, в нас тоді не було нікого! Був Наливайченко, фізична особа, і все. Я коли 23 лютого зайшов із Аваковим і Яремою в МВС, там було чотири людини. Два постових міліціонери, начальник відділу кадрів і кухарка. Решта втекли. Що треба було давати команду цим чотирьом людям вишикуватися в колону і їхати на Крим арештовувати Януковича? Я міг дати команду кухарці очолити кримський "Беркут" і арештувати Януковича. Ви це маєте на увазі? От як могли Ярема і Наливайченко його арештувати? Написати йому смску, щоб підняв руки? Як тільки він дізнався, що вони сіли в аеропорту, уже через 20-30 хвилин Янукович був на борту російського корабля. Те ж стосується і його оточення, яке так само втекло. А коли наші силові структури зміцніли - Януковича і його спільників у країні не було. Зараз Янукович живе в Підмосков'ї, прес-конференції чомусь дає в Ростові. Чому так? Бо так хоче пан Путін", - зазначив Пашинський.

Чому Україна втратила Крим, як домовлялися із елітою Донбасу та коли закінчиться АТО, про це та інше читайте в журналі "Країна" від 17 липня.

Зараз ви читаєте новину «Януковича не арештували 23 лютого, бо не було з ким, усі втекли - Пашинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі