пʼятниця, 03 червня 2011 11:51

Анти-мародера судять за повалення паркану

Анти-мародера судять за повалення паркану

У Печерському райсуді столиці розпочалось чергове засідання у справі активіста Олександра Гудими. 2010 року він брав участь в акції протесту проти забудови території за адресою: Київ, бульвар Лесі Українки 7-9.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, паркан, який звела фірма-забудовник, перекрив в'їзд до сусіднього дому. 5 березня 2010 року Гудима отримав рішення Київського головного управління контролю за благоустроєм міста Києва щодо незаконності зведення цього паркану.

6 березня місцеві мешканці розібрали цей паркан, а 14 березня, коли вони збирались прибрати сміття на цій території, Гудиму і ще чотирьох активістів Громадського руху проти мародерства затримали і відвезли до СІЗО.

У відділенні він дізнався, що його звинувачують у тому, що він нібито проломив голову охороннику фірми-забудовника Бакталюку.

Справу розглядають вже рік. Перше засідання відбулось 23 травня 2010 року.

Сьогодні перед судом відбувся невеликий громадський мітинг за участю 17 осіб з гаслами: "Державний звинувач - не рейдерський попихач", "Рейдерів "Познякижилбуд" на нари!" та "Народ за Гудиму!".

Зараз ви читаєте новину «Анти-мародера судять за повалення паркану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі