середа, 29 квітня 2009 17:58

Антикризові заходи Обами не дають результатів

Антикризові заходи Обами не дають результатів
Скорочення американської економіки в першому кварталі поточного року склало 6,1 відсотка в перерахунку на рік. Такі перші попередні офіційні дані, оприлюднені сьогодні міністерством торгівлі США. Ці оцінки виявилися гіршими, ніж очікували фахівці. Ринки виходили з орієнтовного показника спаду в 5 відсотків.

Нові дані показують, що помітного покращення економіки США в порівнянні з останнім кварталом минулого року не відбулося. Тоді спад складав 6,3 відсотка. Це означає, що всі антикризові заходи влади США поки не приносять очікуваного результату. Сукупна вартість цих стабілізаційних заходів оцінюється в сотні мільярдів доларів.

За даними мінторгу США, одним з найважливіших чинників спаду в першому кварталі було найбільше скорочення американського експорту за останні 40 років. Впали підприємницькі інвестиції в житлове та комерційне будівництво, придбання устаткування, створення товарних запасів. Навіть уряд вперше за останні роки дещо скоротив свої витрати. Все це з верхом "компенсувало" певне збільшення споживчих витрат на початку року.

Не дивлячись на все це, урядові економісти в США поки продовжують стверджувати, що чекають на початок оздоровлення в другій половині цього року. Незалежні експерти поки передбачають лише уповільнення темпів економічного спаду в другому кварталі приблизно до 1-2 відсотка.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, Вести.ру

Зараз ви читаєте новину «Антикризові заходи Обами не дають результатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі