субота, 16 грудня 2023 13:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW прокоментували ймовірність окупації Росією нових територій України

Аналітики ISW прокоментували ймовірність окупації Росією нових територій України
Видання Bild повідомило про плани РФ окупувати українські території. Фото: t.me/BILD_Russian

Плани РФ окупувати територію України за межами чотирьох анексованих областей протягом 2024-2026 років можуть відповідати її наміру вести тривалу війну.

Такі цілі відповідають поточним напрямкам наступальних операцій Росії в цих областях. Про це у новому зведенні повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики прокоментували публікацію видання Bild, у якій із посиланням на анонімні джерела та розвідку наводяться плани РФ щодо окупації української території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи захоплюватиме Росія Харків, Дніпро та Запоріжжя: у ГУР прокоментували публікацію Bild

Аналітики ISW зазначили, що нині російське військове командування проводить довгострокові зусилля із реструктуризації та розширення для формування стратегічних резервів, і що РФ поступово мобілізує свої збройні сили для ведення тривалої війни.

"Середньострокові та довгострокові плани Росії щодо окупації території України за межами чотирьох незаконно анексованих територій також правдоподібні. Враховуючи, що російські офіційні особи, включаючи Путіна, нещодавно повернулися до експансіоністської риторики, а російські війська продовжують наступальні операції, щоб розширити свої позиції у Харківській області", - йдеться у повідомленні.

Росія планує воювати в Україні до 2026 року. Окупанти хочуть захопити більшу частину Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей, в тому числі, їх обласні центри, пише військовий аналітик німецького видання BILD Юліан Рьопке з посиланням джерела в розвідці.

Згідно плану, до кінця 2024 року РФ встановить повний контроль над Донецькою та Луганською областями та дійде до річки Оскол у Харківській області.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW прокоментували ймовірність окупації Росією нових територій України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі