середа, 15 лютого 2023 19:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Американський генерал вказав на переломний момент у війні

Американський генерал вказав на переломний момент у війні
Генерал Стенлі МакКрістал повідомив, що РФ кинула проти України додаткові сили. Фото: eastnews.ua

Кремль кинув проти України додаткові сили.

Російська агресія тепер вступила у принципово нову фазу, сказав колишній командувач Міжнародними силами сприяння безпеці в Афганістані генерал Стенлі МакКрістал під час Kyiv Jewish Forum, передає Gazeta.ua.

"Росія має здатність, як і в часи Другої світової війни, де вони втратили 20 мільйонів людей убитими, залучити багато людей і витримати величезні втрати. Отже, коли з'являється більше російських сил, навіть якщо вони не добре навчені чи керовані, вони стають фактором у боротьбі, і вони можуть зробити так, щоб ця боротьба тривала довго", - вважає генерал.

Росіяни зараз мають достатньо сил, щоб ускладнити операції України навіть з новітньою високоточною зброєю. Але маси мобілізованих не допоможуть окупантам досягти прориву через їхню обмеженість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "приземлили" Ка-52 росіян й демілітаризували комплекси ЗРК: подробиці Генштабу

"Швидше за все, ми побачимо дуже смертоносне продовження тієї самої війни деякий час. Але я думаю, що різницю зробить рішучість. Переможцем буде той, хто бере на себе зобов'язання не здаватися і не програвати", – пояснив МакКрістал.

Він закликав підтримувати Україну стільки, скільки необхідно для перемоги. Але Захід не буде квапитися, щоб не спровокувати Росію.

"Якщо ви раптово передасте надзвичайно велику кількість зброї, ефект, який це, ймовірно, матиме на Росію, не лише на Володимира Путіна, а й на російський народ, може призвести до іншого результату, ніж ми хочемо. Це може створити ідею, що вони самі стали мішенню, що Захід планує навіть вторгнення в Росію. Ця дещо повільна ескалація засмучує українців, але я вважаю, що це природно і це, напевно, можна було передбачити", – додав генерал.

Російська армія повільно просувається до Лимана на сході України й боїться іти у наступ на південному фронті у Запорізькій області.

Луганський напрямок на Донбасі залишається складним, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Війська РФ 14 лютого продовжили наступальні дії на Куп'янському напрямку.

Донецький напрямок є найгарячішою точкою фронту. Війська РФ там так і не змогли просунутися біля Вугледара. Водночас окупанти не залишають спроб захопити Бахмут.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал вказав на переломний момент у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі