середа, 08 березня 2023 10:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Американський генерал порівняв втрати авіації України й РФ

Американський генерал порівняв втрати авіації України й РФ
Втрати російської авіації не співмірні з українськими. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України значно краще за росіян проявляють себе в повітрі. Зараз українські льотчики проходять тестування на військовій базі в Сполучених Штатах Америки.

Командувач військово-повітряних сил США в Європі та Африці генерал BBC Джеймс Хеккер порівняв втрати авіації між Україною та Росією, передає Air & Space Forces Magazine.

"З початку повномасштабної війни ЗСУ вдалося знищити понад 70 літаків ворожої армії. Успіхи РФ суттєво менші: не більше 60 літаків", – заявив він під час своєї конференції в Колорадо.

Через наявність протиповітряної та антиракетної оборони обидві сторони наразі не можуть вільно застосовувати авіацію на фронті для прикриття контрнаступальних операцій, додав генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десятки дронів і СУ-25 ворога: розказали про успіхи ЗСУ на фронті

Ефективність засобів ППО "марнує" значну частину потуг авіації на полі бою, вважає Хеккер. Це може вплинути на плани української армії щодо наступних контрнаступальних дій проти Росії, адже відсутність повітряної підтримки створює труднощі для відповідних маневрів.

"США вже надали Україні ефективні засоби для знищення російських радарів у повітряному просторі. Йдеться про ракети AGM-88 HARM. За останні три тижні ЗСУ також отримали від США бомби точного наведення JDAM. Ці снаряди відрізняються збільшеним радіусом дії, що є суттєвою перевагою в порівнянні з іншими американськими системами HIMARS", – наголосив військовий.

Загальні бойові втрати Росії на ранок середи, 8 березня, становлять 155 530. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 700 окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал порівняв втрати авіації України й РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі