четвер, 04 лютого 2016 15:13

Американське видання написало про піцерію, відкриту учасником АТО

 
Американське видання The New York Times написало великий репортаж про київську піцерію Pizza Veterano, яку відкрив колишній учасник АТО Леонід Остальцев. На роботу він наймає лише ветеранів.

"На полях східної України вони боролися с росіянами. Тепер, як чоловіки на кухні, вони не менш грізні", - пише видання.

Одразу після відкриття заклад набув популярності серед киян. Остальцев розповідає, що його проект - пілотний. В його закладі готують піцу тільки учасники бойових дій. Відкрити свій бізнес Остальцеву допомогла Спілка ветеранів. Вона займається працевлаштуванням колишніх учасників АТО.

"Це важко, спекотно, але я зі своїми братами", - розповідає американським журналістам працівник піцерії Леонід Мальцев - бородатий чоловік з татуюванням.

Репортер зазначає, що в Україні вести малий бізнес дуже складно через чисельні перевірки різних інспекторів - санітарного, пожежного. Нерідко вони за дозвільний документ вимагають у підприємців хабарі. На це працівники піцерії йому зауважили: "Вони мають бути дуже сміливими, аби звернутися до нас за хабаром".

У піцерії існує правило - кожен ветеран, який переступив поріг закладу, отримує піцу безкоштовно. А кожної неділі для дітей учасників АТО тут проводять безкоштовні майстер-класи з приготування піци. 10% прибутку іде на допомогу бійцям.

  Фото: The New York Times
Фото: The New York Times
Зараз ви читаєте новину «Американське видання написало про піцерію, відкриту учасником АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі