четвер, 20 серпня 2009 19:20

Американець через помилку відсидів більше 20 років

Американець через помилку відсидів більше 20 років

Дослідження ДНК дозволило американцеві, помилково засудженому за вбивство і зґвалтування, вийти на свободу. Як передає телеканал WTNH, в середу, 19 серпня, Кенет Айрленд (Kenneth Ireland) з"явився до суду в Нью-Хейвены, штат Коннектикут, і з нього офіційно зняли всі звинувачення. Айрленд, якому зараз 39 років, провів за ґратами майже 21 рік.

"Я дивно відчуваю себе, це дивно. Я пройшов довгий шлях і тепер можу зітхнути вільно", - заявив Айрленд, який ніколи не визнавав себе винним. Дочки жінки, яку вважали його жертвою, були присутні на судовому засіданні, але прокоментувати несподіваний поворот подій відмовилися.

Барбара Пелкі (Barbara Pelkey), 30-річна мати чотирьох дітей, була знайдена 1986 року мертвою в містечку Уолінгфорд, в будівлі фабрики, де вона працювала. Провину Айрленда суд встановив трьома роками пізніше, і засудженого засудили до 50 років ув"язнення.

Дослідження доказової бази з використанням нових технологій було проведене за наполяганням організації Проект "Невинність" в Коннектикуті (Connecticut Innocence Project), яка працює під егідою державного захисника штату. Тест показав, що Айрленд жодним чином вбивцею Пелкі бути не міг.

Юристи несправедливо засудженого поки не оголосили про його плани, але Айрленд може розраховувати на значну компенсацію. У 2007 році інший житель Коннектикуту, Джеймс Тіллман (James Tillman), який відсидів 18 років за злочин, якого не здійснював, добився від штату компенсації у розмірі 5 мільйонів доларів.

За матеріалом Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Американець через помилку відсидів більше 20 років ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі