вівторок, 22 травня 2007 12:53

Альпініст подзвонив дружині з Евересту

Вранці 21 травня 2007 року британський альпініст Род Бейдер подзвонив по мобільному телефону з вершини гори Еверест. Рекордний дзвінок був зафіксований співробітниками Книги рекордів Гіннеса.

Бейдер зробив два дзвінки з відмітки 8848 метрів над рівнем моря. У першому дзвінку альпініст описав овид, що відкривається з вершини світу. Другим дзвінком Бейдер передав привіт дружині і дітям. Для цього на території Китаю був встановлений передавач, направлений на північний схил піку.

Батареї для телефону були прикріплені до тіла альпініста для підтримки працездатності і місткості, оскільки на момент здійснення дзвінка температура на піку гори складала -30 градусів по цельсію. Для розмови по телефону Бейдеру довелося зняти кисневу маску. Також Бейдер стверджує, що встановив ще один рекорд, відправивши SMS з Евересту. Але підтвердження цьому поки немає, повідомляє ВВС NEWS.

Зараз ви читаєте новину «Альпініст подзвонив дружині з Евересту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі