неділя, 02 березня 2014 21:55

"Якщо карточку заблокували, значить у Криму буде війна" - вінничани не можуть зняти кредитні кошти

"Якщо карточку заблокували, значить у Криму буде війна" - вінничани не можуть зняти кредитні кошти

2 березня у Вінниці не можна було скористатись кредитними картками у магазинах. Касири супермаркетів повідомляли, що кредитки заблоковані через напружену політичну ситуацію в Криму.

За словами місцевої мешканки Світлани Кравець, вона вирішила скористатись кредитною карткою, бо на зарплатну до 1 березня гроші так і не прийшли.

"Нам тільки аванс в кінці місяця дали. То я його на борги витратила. А сьогодні треба було закупити продуктів на тиждень. Вирішила, що можна і з кредитної карточки трохи грошей зняти. Взяла і молока, і сиру, і курятини, і солодощів для дітей. А на касі мені сказали, що кредитки не обслуговують. Мовляв, банк їх всіх заблокував. Позад мене ще одна дама хотіла кредиткою розрахуватись. Як заохає: "Все, це вже війна у Криму буде. Якщо картки заблокували". В мене паніка почалась, бо маю багато родичів в Криму", - зауважила вона.

Як повідомили у регіональному прес-центрі ПриватБанку Вінницької області, приводів для паніки немає. Адже кошти по кредитним карткам видаються.

"Якщо у супермаркетах заявляють зворотне, це порушення закону і свавілля місцевих бізнесменів. Вони просто хочуть перестрахуватись.У банку створено достатній запас готівки для забезпечення роботи в режимі пікових навантажень. Тимчасові обмеження через нестабільність політичної ситуації були задіяні банком тільки 1 березня. Тоді кредитні кошти видавались до 200 гривень на день, а особисті - до 1тисячі гривень на день. Все це було зроблено, щоб не допустити отримання великих об'ємів грошей силами, які зараз працюють на дестабілізацію обстановки в країні. Сьогодні ситуація стабілізувалась, і кредитні лінії відновлені", - запевнили у прес-центрі.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо карточку заблокували, значить у Криму буде війна" - вінничани не можуть зняти кредитні кошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі