неділя, 13 жовтня 2024 03:25

Як швидко очистити праску зсередини всього за кілька хвилин

Як швидко очистити праску зсередини всього за кілька хвилин
Як швидко очистити праску зсередини всього за кілька хвилин. Фото: consumerhm.gov.ua

Праска з паровою функцією є важливим електричним побутовим пристроєм.

Втрата такого корисного апарату може статися з різних причин, найбільш поширеною з яких є неналежний догляд і несвоєчасне очищення внутрішньої частини, повідомляє Ukr.Media.

З часом праска може бути забруднена значним шаром накипу, викликаним жорсткою водою. Це може призвести до перегріву та виходу з ладу Тена, якщо за очищенням не стежити. Поява сіро-коричневих плям на одязі під час використання пари є сигналом, що пора очистити пристрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як користуватися смартфоном, щоб зберегти зір

Для очищення можна використовувати оцет, який ефективно розчиняє вапняний наліт. Приготуйте розчин, змішавши 50 мл столового оцту з 150 мл води, і залийте його в резервуар для води. Ввімкніть праску, дайте їй прогрітися, потім вимкніть. Проводьте очищення над тазом, натискаючи кнопку "Пара", при цьому злегка погойдуйте праску, щоб накип легше розчинився. Якщо ви все зробили правильно, в таз потечуть частинки накипу разом із брудною рідиною.

Перш ніж знову почати прасування, повторіть процедуру з чистою водою, щоб усунути залишки забруднень. Оцет є доступним засобом для очищення, хоч і має неприємний запах.

Енергетики дали поради споживачам:

відмовитись від використання бойлера, якщо у квартирі наявне централізоване гаряче водопостачання;

мінімізувати використання електричних радіаторів, конвекторів і "теплої підлоги"

мінімізувати використання електрочайника і мікрохвильової печі за наявності газової плити...

Зараз ви читаєте новину «Як швидко очистити праску зсередини всього за кілька хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі