неділя, 08 жовтня 2023 04:32

Як прочистити каналізацію без використання хімікатів: прості й дієві способи

Як прочистити каналізацію без використання хімікатів: прості й дієві способи
Існує кілька варіантів, що дозволяють позбутися засмічення підручними методами. Фото: Веселий дім

Каналізаційна труба, що забилася, унеможливлює користування водопроводом. І якщо така неприємність трапилася, а вона точно з часом трапиться, то перед тим як викликати сантехніка, можна спробувати самостійно вирішити проблему.

Існує кілька варіантів, що дозволяють позбутися засмічення підручними методами, навіть без використання шкідливих хімічних речовин. Про них розповість Gazeta.ua.

Харчова сода, оцет і вода

Для невеликих засмічень кухонної раковини спробуйте трюк з харчовою содою та оцтом, який протягом століть очищав стоки. Просто змішайте пів склянки харчової соди і пів склянки оцту.

Далі спочатку висипаємо соду в отвір для зливу, а потім заливаємо її оцтом. Залишаємо на 2-3 години, після чого заливаємо окропом для промивки. Суміш розщепить жир, що викликає засмічення, а потім вода вимиє залишки їжі.

Сода та сіль

Наступний спосіб очищення займає досить багато часу, в середньому 8-12 годин, тому його рекомендують проводити на ніч. Вже до ранку розчин лугу усуває засмічення та звільняє шлях для зливу води.

Перевага способу полягає у простоті компонентів, адже сода та сіль знайдуться у кожному будинку. Склянку суміші звичайної соди і солі в рівному співвідношенні засипаємо в зливний отвір і додаємо трохи окропу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно почистити москітну сітку: інструкція

Механічні способи

Буває і так, що каналізаційна труба забита нерозчинним сміттям, тоді його можна буде видалити тільки механічним способом. Найпростішим пристосуванням для цього стане звичайний вантуз. Більш "просунутий" метод – спеціальний трос для прочищення каналізації.

Засіб для миття посуду

Він має менше шкідливих речовин, ніж спеціальні засоби. Він добре очищає злив будь-якого типу. Вилийте приблизно пів склянки в засмічену зливну трубу і залиште на пів години. Потім залийте його половиною каструлі окропу. Потім спустіть воду, щоб перевірити, чи тече вода.

Як почистити душові стоки

Душові стоки зазвичай забиваються волоссям або брудом, про які може подбати всього пів склянки солі і окріп. Піщана текстура солі діє як грубий інструмент, щоб зішкребти будь-які неприємні речовини, що потрапили в злив раковини.

Проводити професійну чистку пральної машини потрібно раз на рік.

Зокрема, це допомагає позбутися накипу та іншого бруду, який накопичує пральна машина. Зазвичай техніку очищають майстри у спеціальних сервісних центрах.

Проте в суспільстві ходять дуже популярні домашні варіанти чищення, де використовується дешеві засоби, такі як: оцет, лимонна кислота, сода та інші компоненти. Але такі народні чистки не рекомендовані для пральних машин. Gazeta.ua пояснює, чому не варто використовувати такі засоби.

Зараз ви читаєте новину «Як прочистити каналізацію без використання хімікатів: прості й дієві способи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі