середа, 03 квітня 2024 08:47

Як мобілізація з 25 років вплине на бойові дії - в ISW прокоментували

Як мобілізація з 25 років вплине на бойові дії - в ISW прокоментували
Для України вирішальним фактором є західне озброєння. Фото: Генштаб ЗСУ

Мобілізація українських чоловіків з 25 років підтримає здатність Сил оборони відновлювати та реконструювати наявні підрозділи та створювати нові.

Але вирішальною є західна допомога, пише Інститут вивчення війни (ISW).

Зміни до законодавства є одним із багатьох заходів, які Україна розглядає в рамках створення стійкого апарату генерування сил воєнного часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Байдена прокоментували нову ініціативу Джонсона щодо допомоги Україні

Але мобілізованих необхідно забезпечити зброєю. Дебати у США щодо військової допомоги Україні та затримки у наданні допомоги можуть вплинути на швидкість, з якою Україна здатна відновити виснажені та створити нові підрозділи.

"Західні матеріальні засоби залишаються найважливішим вирішальним фактором для здатності української армії відновлювати і нарощувати свою бойову потужність", - наголосили у ISW.

Президент Володимир Зеленський підписав зміни до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу".

Згідно з ним, на строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статті, яким до дня відправлення у військову частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 25 річного віку.

Цей закон може дозволити мобілізувати чоловіків з 25 років, а не 27.

Зараз ви читаєте новину «Як мобілізація з 25 років вплине на бойові дії - в ISW прокоментували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі