середа, 05 листопада 2014 12:37

Яценюк пояснив, чому Донбасу не відключать газ та світло

Яценюк пояснив, чому Донбасу не відключать газ та світло
Фото: ua.korrespondent.net

Уряд і надалі продовжуватиме постачати газ і електроенергію на території, які перебувають під контролем бойовиків, не дивлячись на відсутність будь-якої оплати.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду в середу.

"Я хотів би висловити позицію уряду, свою позицію - ми про це дискутували. Там наші громадяни і уряд не дасть цим людям замерзнути, бо це призведе до гуманітарної катастрофи. Це наші території, це наші люди, з терористами розберемося окремо. Але "на носі" зима і якщо зараз йти жорстко, то це буде жорстко в першу чергу по відношенню до наших громадян. Ми будемо туди поставляти газ та електроенергію", - сказав він.

При цьому Яценюк зазначив, що при відновленні контролю України над цими території, асигнування на дотації та пільги будуть зменшені на вартість поставленої електроенергії і газу.

За інформацією НАК "Нафтогаз України", без належного обліку та оплати територіями підконтрольними бойовикам у вересні було спожито 27 млн ​​куб м газу, в жовтні - близько 100 млн куб м.

При цьому до кінця року туди може піти близько 1 млрд куб. м газу, що призведе до збитків "Нафтогазу" в розмірі 6-7 млрд грн. Технічно "Нафтогаз" має можливості для обмеження газопостачання цих територій.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк пояснив, чому Донбасу не відключать газ та світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі