середа, 11 жовтня 2023 15:50

"Я цього ніколи не приховував": Шуфрич зробив заяву про зв'язки з агентом ФСБ Сівковичем

"Я цього ніколи не приховував": Шуфрич зробив заяву про зв'язки з агентом ФСБ Сівковичем
У середу, 11 жовтня, в Києві суд розглядає апеляцію на арешт народного депутата від забороненої в Україні партії ОПЗЖ Нестора Шуфрича. Фото: УНІАН

У середу, 11 жовтня, в Києві суд розглядає апеляцію на арешт народного депутата від забороненої в Україні партії ОПЗЖ Нестора Шуфрича, який 15 вересня 2023 року отримав підозру в державній зраді.

Санкція статті передбачає до 15 років в'язниці. До початку засідання він відповів на запитання журналістів, передає ТСН.

"Чого очікує підозрюваний від апеляції - справедливості. Справа була оформлена за один день: експертний висновок, обшуки та арешт, все було датоване 15 вересня. Тобто я маю підстави вважати про замовлений характер цієї справи", - заявив Шуфрич.

За даними слідства, Нестор Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, якого слідство вважає агентом ФСБ.

Шуфрич заявив, що ніколи не приховував спілкування з Володимиром Сівковичем.

"Я цього ніколи не приховував. Все було у відкритому доступі. Чому мене не попередили, що є якась підозра (проти Сівковича - Gazeta.ua). Чому мене не попередили, щоб я був обережний при спілкуванні", - зауважив нардеп.

За даними СБУ, одним з основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Депутат систематично поширював наративи Кремля про те, що "українська держава - нібито штучне утворення, що в України та Росії єдина історія і що українці та росіяни - нібито "один народ".

15 вересня Служба безпеки України повідомила Нестору Шуфричу про підозру у державній зраді.

За даними слідства, Шуфрич виконував завдання від колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ, а одним із завдань колишнього "регіонала" була підривна діяльність в інформаційній сфері. СБУ повідомила про російську агентуру в Україні.

Суд обрав Шуфричу запобіжний захід – тримання під вартою на два місяці без права внесення застави.

Зараз ви читаєте новину «"Я цього ніколи не приховував": Шуфрич зробив заяву про зв'язки з агентом ФСБ Сівковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі