середа, 06 лютого 2008 15:30

80% українців вважають куріння серйозною соціальною проблемою

Майже 80% населення України вважає паління соціальною проблемою і виступає за обмеження куріння у громадських місцях.

Про це, як повідомили у прес-службі народного депутата Миколи Томенка, свідчать результати всеукраїнського опитування, проведеного в кінці січня на замовлення Інституту політики "Українським демократичним колом".

Вибіркова сукупність репрезентує доросле населення України й охоплює всі регіони країни. За місцем проживання було опитано 1206 респондентів віком від 18 років.

Так, 87% опитаних вимагає створення спеціальних місць для куріння в залах очікування аеропортів, вокзалів, приміщень усіх органів державної влади та місцевого самоврядування, потягах, морських суднах. Більшість респондентів висловилися за створення у кафе, ресторанах та інших місцях харчування зон вільних від тютюнового диму (81,1%), а також за заборону паління для водіїв громадського транспорту (79,3%).

Окрім того, громадяни підтримують повну заборону куріння в літаках (75,5%), заборону реклами тютюнових виробів на носіях зовнішньої реклами (75%), зниження вмісту смол i нікотину в сигаретах до європейських норм (70%), заборони куріння на робочих місцях (69,2%) та заборону паління у підземних переходах (68,7%).

Ефективними заходами для обмеження куріння, на думку опитаних, є також встановлення на роботі премій для тих, хто не курить (58,9%), збільшення попереджувального напису про шкідливість куріння до 30% поверхні пачки (58%), заборона на куріння на зупинках транспорту (56,7%). Менше половини опитаних (47,2%) хотіло би задля обмеження куріння стимулювати зростання цін на тютюнові вироби, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «80% українців вважають куріння серйозною соціальною проблемою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі