субота, 24 лютого 2024 12:39

Спецтема: Війна Росії проти України

"730 днів самовідданості і відваги": Зеленський звернувся до українців із аеродрому Гостомеля

 

У другу річницю повномасштабної війни Росії проти України президент Володимир Зеленський записав відеозвернення із аеродрому в Гостомелі, звідки загарбники два роки тому планували "взяти Київ за три дні".

Там президент зустрів іноземних лідерів, які прибули 24 лютого в Україну. Про це він повідомив у соцмережах.

У Гостомелі Зеленський зустрівся із президенткою Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн, прем'єр-міністрами Італії Джорджою Мелоні, Канади Джастіном Трюдо, та Бельгії Александром де Кроо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Урсула фон дер Ляєн, Мелоні, Трюдо та інші: до Києва прибули іноземні лідери

"Ми стали на 730 днів ближчі до перемоги. Хтось чекає на якого віщуна, що сказав би, коли вона настане. А мільйони українців просто пам'ятають слова Кобзаря: "Борітеся - поборете!". І слідують цьому вже 730 днів самовідданості і відваги. Вони гартуються на сході, півдні й півночі, на всіх напрямках, де б'ються наші воїни", - зазначив Зеленський.

Період повномасштабної війни президент назвав 730 днями болю, водночас, це - "730 днів надії на найвищу справедливість".

"Має бути єдиний фінал цієї війни і буде перемога", - наголосив президент.

У суботу, 24 лютого, у другі роковини повномасштабного вторгнення РФ в Україну, світові лідери звернулися зі словами підтримки до українського народу.

В опублікованих відеозверненнях керівники країн-партнерів заявили про свою солідарність з Україною. Західні лідери пообіцяли бути з Україною так довго, як це потрібно.

Зараз ви читаєте новину «"730 днів самовідданості і відваги": Зеленський звернувся до українців із аеродрому Гостомеля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі