понеділок, 07 серпня 2023 06:50

7 серпня прогнозують дощі з градом і спеку до +38°С

7 серпня прогнозують дощі з градом і спеку до +38°С
Більшість областей накриють дощі. Фото: pixabay.com

7 серпня у більшості південних і східних регіонів, а також у Криму пануватиме спекотна суха погода.

Значні опади прогнозують в західних областях, повідомляє Український гідрометеорологічний центр. Південно-східний вітер зі швидкістю 7-12 м/с може змінити напрямок на західний.

Температура повітря очікується вдень у межах +28...33°С. На сході місцями фіксуватимуть рекордно високі показники до +38°С.

На решті території України погода зміниться. Значні дощі прогнозують в західних областях. Температура коливатиметься вдень у межах +21...26°С. У Житомирській і Вінницькій областях вдень буде +18...23°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частину країни накрив руйнівний буревій: фото наслідків

На Київщині очікується хмарна погода з проясненнями. Пройдуть короткочасні дощі з грозами. Можливі інтенсивні опади та град. Вітер буде переважно південно-східний з переходом на західний, зі швидкістю 7-12 м/с.

Температура повітря коливатиметься від +21°С до +26°С. В Києві вдень термометри покажуть +23...25°С.

Послаблення спеки буде вже у понеділок-вівторок. Водночас на сході спека ще затримається.

В останні кілька днів на узбережжі Середземного моря, зокрема в Італії та Греції, туристи щодня непритомніли, оскільки температура повітря піднялася до рекордних +42°C. В Італії намагаються впоратися з масовим напливом пацієнтів, які потребують медичної допомоги. Медики попереджають, що хвилі тепла насправді є "невидимими вбивцями".

Зараз ви читаєте новину «7 серпня прогнозують дощі з градом і спеку до +38°С». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі