середа, 06 жовтня 2010 18:39

2,5 млн підприємців уже готові їхати до Києва на мітинг

2,5 млн підприємців уже готові їхати до Києва на мітинг
Сьогодні у Тернополі підприємці протестували проти нового Податкового кодексу. Прийшли під стіни облдержадміністрації із плакатами: "Ні знищенню малого та середнього бізнесу!", "Ми проти введення касового апарату на кожному робочому місці!".

Як розповіла Gazeta.ua одна з організаторів, голова профспілки Центрального тернопільського ринку Наталія Шоломейчук, люди підготували звернення до очільника області, голови Верховної Ради, прем'єр-міністра і президента.

"Зараз усе поставлене на карту. Влада хоче запровадити податок для нас у розмірі 600 гривень і обов'язкові касові апарати. Це ж знищить наш бізнес! За рахунок наших грошей у Києві вирішили наповнити казну".

На пікет прийшли люди віком від 20 і до 70 років.

"Ми працюємо без відпустки і лікарняного. З власних коштів повинні сплачувати внески до Пенсійного фонду. У договорі про оренду місця на ринках маємо лише обов'язки, а жодних прав. І тепер нас заганяють у тінь. Хочемо чесно працювати!" - наголосила голова профспілки.

Підприємці надіються на поступки з боку влади.

"Якщо до наших голосів не прислухаються, доведеться до Києва їхати. І таких пікетувальників буде багато. В Україні понад 2,5 мільйона підприємців зареєстровано. А ще якщо у когось по 5-10 найманих працівників є. Нас багато!" - зазначила Шоломейчук.

Люди скаржилися, що самотужки проводили електрику до своїх кіосків, впорядковували робочі місця.

"Навіть бруківку самі стелили. Кіоски зразка 1997 чи 2000 року і сучасні не порівняти. А тепер людей просто хочуть вигнати на вулицю! Азаров по телевізору казав, що проти "челноків". Хай спочатку заводи запустять, а потім нас без роботи лишають. У Тернополі є і комбайновий завод, і фарфоровий, і "Текстерно". Але ж не працюють".

До мітингувальників вийшли голова облради Олексій Кайда і заступник голови облдержадміністрації Андрій Фліссак. Пообіцяли підготувати звернення до президента з врахуванням побажань підприємців.

Нагадаємо, 13 серпня тернопільські підприємці уже протестували проти нового Податкового кодексу. Тоді під стіни ОДА зійшлося близько 200 людей. Ще раз вийти на вулицю їх змусило те, що до них не дослухалися.

Зараз ви читаєте новину «2,5 млн підприємців уже готові їхати до Києва на мітинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі