середа, 27 червня 2007 20:53

20 вінницьких школярів захворіли на менінгіт

Двадцять школярів з Хмельника і навколишніх сіл Лелітка і Соколовка (Вінницька область) було госпіталізовано 26 червня з попереднім діагнозом "менінгіт". Про це повідомив в середу, 27 червня, начальник управління охорони здоров"я і курортів Вінницької обласної державної адміністрації Олександр Жупанов.

За його словами, всі госпіталізовані школярі поступили в Хмельникську центральну районну лікарню з скаргами на сильний головний біль і нудоту.

Стан у двох госпіталізованих середньої тяжкості, у 17 - легкий і у однієї дитини діагноз не підтвердився.

За попередніми даними, зараження школярів відбулося унаслідок купання в місцевих водоймищах в жарку погоду.

Для з"ясування причин захворювання створена спеціальна комісія, до складу якої увійшли співробітники санітарно-епідеміологічної служби, підрозділи МНС і лікарі.

Зараз співробітники комісії встановлюють причину захворювання.

Хмельникська районна санепідемстанція тимчасово заборонила купання в місцевих водоймищах і річці Південний Буг в околицях Хмільника.

Менінгіт - інфекційне захворювання, пов"язане із запаленням оболонок головного і спинного мозку, збудниками якого можуть бути бактерії, віруси, хламідії, мікоплазми, прості, гриби.

Менінгіт передається повітряно-краплинним або контактним шляхом, передає АМИ "Новости-Украина".

Зараз ви читаєте новину «20 вінницьких школярів захворіли на менінгіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі