понеділок, 07 березня 2022 21:48

Спецтема: Війна Росії проти України

12-й день війни: в ООН назвали кількість загиблих цивільних українців

12-й день війни: в ООН назвали кількість загиблих цивільних українців
На фото рятувальники евакуюють поранену мешканку будинку на проспекті Лобановського у Києві, куди влучив снаряд. Фото: ДСНС

За 12 днів російської війни в Україні загинули 406 цивільних осіб.

Про це повідомляє CNN, цитуючи посадовця ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вдарили ракетами по Миколаєву: є загиблі та зниклі безвісти

"Представники ООН з прав людини кажуть, що в Україні було зафіксовано понад 1200 жертв серед цивільного населення, 406 людей загинули. Відзначають, що важко визначити реальну кількість загиблих і поранених", - ідеться у повідомленні.

В управління Верховного комісара ООН з прав людини зазначають, що реальна кількість постраждалих та загиблих українців може бути "значно вищою".

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «12-й день війни: в ООН назвали кількість загиблих цивільних українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі