вівторок, 18 грудня 2012 20:19

11-річна дівчинка отримала медаль за рятування 40-річного потопаючого

18 грудня в залі засідань сесії Вінницької облради 11-річній Наталії Плахотнюк з села Городище Літинського району вручили медаль "За врятоване життя". 28 липня цього року вона витягла 40-річного Олександра Дячинського з річки Згар, коли той тонув.

"Я цієї нагороди не чекала, але отримала", - сказала дівчинка.

Розповіла, що того дня відчувала, що з дядьком Сашком щось станеться.

"Коли проходили біля річки з бабусею, подивилась на нього, і чогось подумала, що з ним щось не так. А другий раз йшла сама — він вже на середині річки і хлопає руками по воді. Попливла до нього, витягла на мілину. Там у нас дуже крутий берег, я б сама не змогла, тому побігла додому кликати на допомогу", - згадала.

Мати дівчинки Олена Пушкар дуже злякалась за дитину.

"А якби він по Наташі рукою хлопнув? Що там цієї дитини? 30 кілограм. Не дай Бог, так би хлопнув, що вода вже два життя забрала би. Добре, що так все закінчилось. Ми тоді прибігли, витягли його вже з води. Затягли на височінь. Викликали швидку, а я тим часом першу допомогу надавала. Після лікарні Саша приніс Наташі цілу торбу солодощів. Сказав, що до кінця свого віку буде молитись за її життя", - зазначила Олена Миколаївна.

Навчила дівчинку плавати мати два роки тому.

"У нас річка глибока, тому доньку саму не відпускала на річку. А вона ж Риба по гороскопу, весь час до води тягнуло. Звичайно, я дуже пишаюся своєю дитиною. Змалечку навчала її помагати всім, хто просить порятунку. Тільки я думала про дітей, а не про дорослих. Добре, що не розгубилась і врятувала навіть дорослого дядька", - наголосила жінка.

"Мені влітку ще 10 років було. Мої друзі і однокласники зразу не повірили, коли розказала про цей випадок. "Як це? Як це? Дорослого дядька сама витягла? Не може бути!" А тепер вже повірили", - посміхнулась Наталія.

Депутат облради Сергій Смотрич надав дівчинці благодійну допомогу в розмірі 3 тис грн.

"Але гроші пустили через соцзабез. То там сказали, що вони прийдуть поштою, тільки півтисячі відрахують за послуги. Шкода. Хотіли дитині комп'ютер купити, бо досі не було. А тепер тих грошей навіть на ноутбук не стане", - зауважила мати.

Зараз ви читаєте новину «11-річна дівчинка отримала медаль за рятування 40-річного потопаючого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі