середа, 23 травня 2007 14:11

114 кг героїну вилучила СБУ у турка біля київського цирку

114 кг героїну вилучила СБУ у турка біля київського цирку
Співробітники СБУ вилучили у Києві у ході спеціальної операції понад 114 кг героїну. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив заступник начальника управління "К" СБУ Олександр Похилько.

За його словами, цю партію героїну виявили в автомобілі громадянина Туреччини у центрі Києва - поблизу цирку.

Як зазначив Похилько, ця операція є третім і заключним етапом спільної дії спецслужб Німеччини, США і Туреччини щодо ліквідації транснаціональної злочинної групи, яка налагодила канал транзитного переміщення героїну з Афганістану до країн Західної Європи.

За словами Похилька, виявлені канали наркотрафіку та лабораторії були організовані міжнародними злочинними структурами, які мають зв"язки у Туреччині, Польщі, Німеччині та Україні.

В автомобілі іноземця бійці спецпідрозділу СБУ "Альфа" вилучили 4 спортивні сумки, наповнені брикетами героїну, крім того, ще 3 аналогічні сумки знайшли у нього в орендованій квартирі. Всього вилучили 229 брикетів з наркотиком. За даними експертів, вартість цієї партії становить, за цінами "чорного ринку", близько 9 млн євро.

Всього ж в результаті спецоперацій СБУ у співпраці з іноземними спецслужбами починаючи з грудня 2006 року було вилучено 285 кг героїну.

СБУ щодо затриманого іноземця порушила кримінальну справу. Попереднє слідство встановило, що наркотики ввезли на територію України контрабандою з Туреччини, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «114 кг героїну вилучила СБУ у турка біля київського цирку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі