четвер, 03 грудня 2020 03:25

1 млн 500 тис. дітей помирає щороку від хвороб, які можна попередити вакцинами

1 млн 500 тис. дітей помирає щороку від хвороб, які можна попередити вакцинами
Ляшко розкритикував "антивакцинаторів". Фото: REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров'я називає рух "антивакцинаторів", що виступають проти щеплень, одним із 10 найбільш небезпечних формувань проти здоров'я.

За даними ВООЗ, кожну годину в світі 15 дітей помирає від кору. Ще близько 1 500 000 дітей щорічно вмирають від хвороб, які можна попередити за допомогою наявних вакцин, написав головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко у Фейсбук.

Однак, радикальних антивакцинаторів "переконати вже не зможе ніхто".

"І, на жаль, я не можу просто сказати: "Це л*йно", навіть якщо дійсно так вважаю. А вони можуть. Можуть сказати, що для здоров'я дітей краще перехворіти. Але вони ніколи не визнають, що дуже мало дітей, паралізованих після поліомієліту, вважає, що для їхнього здоров'я необхідно було захворіти", – написав заступник міністра охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ пропонують ввести презумпцію незгоди щодо щеплень

Ляшко підкреслив, що вакцини рятують життя і захищають від хвороб "ваших дітей, дітей ваших друзів і людей, яких не можна вакцинувати".

"Сьогодні реальність така: вакцини як і раніше є одним із найбезпечніших варіантів профілактики інфекційних хвороб. І пандемія COVID-19 нам ще раз про це нагадала. Вибір за нами..." – підсумував головний державний санлікар.

Раніше Кабінет міністрів України розширив список лікарських препаратів, необхідних для лікування COVID-19, вакцинами. Вони звільняються від сплати ПДВ і ввізного мита.

Зараз ви читаєте новину «1 млн 500 тис. дітей помирає щороку від хвороб, які можна попередити вакцинами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі