понеділок, 12 листопада 2012 07:01

У США знизилися шанси прийняття антипіратського закону

У США знизилися шанси прийняття антипіратського закону
ФОТО: tengrinews.kz

Після виборів в Конгрес США, які відбулися 6 листопада одночасно з президентськими, троє головних лобістів антипіратського законопроекту SOPA Мері Боно Мак, Говард Берман і Джо Бака втратили свої місця в Палаті представників.

Всі троє входили до числа політиків, які продовжували підтримувати цей законопроект навіть після численних протестів в мережі Інтернет. Автори SOPA стверджували, що закон надасть уряду більше повноважень у боротьбі з сайтами, які здійснюють торгівлю піратськими матеріалами.

Супротивники законопроекту, у свою чергу, стверджували, що він загрожує свободі слова.

Мак і Берман протягом багатьох років підтримували всі законодавчі акти, які стосувалися захисту авторських прав. Бермана навіть називали "представником Голлівуду" в Конгресі.

Нагадаємо, проект закону Stop Online Piracy Act (SOPA) внесений в Палату представників у жовтні минулого року, пролобійований великими гравцями американської звукозаписної індустрії і сфери кіновиробництва, зокрема організаціями RIAA (Recording Industry Association of America) і MPAA (Motion Picture Association of America). Він розширює можливості американських правоохоронних органів і правовласників у боротьбі з нелегальним контентом в інтернеті, торгівлі захищеної авторським правом інтелектуальною власністю і контрафактом.

Незадоволені вважають, що влада США отримає надмірно багато повноважень по відношенню до інтернет-ресурсів, які можна звинуватити в розміщення у себе піратського контенту.

Правовласник з прийняттям цього законопроекту зможе вимагати від керівництва компаній-рекламодавців і представниківв послуги в інтернеті припинити співпрацю з сайтами-порушниками, від пошукачів - виключити адресу ресурсу з результатів пошуку, а від місцевих провайдерів - заборонити доступ користувачів до нього.

У старій редакції власник прав власності мав право вимагати видалення незаконно розміщеними матеріалів, а не закриття сайтів і припинення обслуговування користувачів.

На думку представників інтернет спільноти, в разі прийняття SOPA та додатку до нього PIPA (Protect Intellectual Property Act), влада США отримає занадто багато влади по відношенню до веб-сайтів, яких звинувачують у розміщення у себе піратського контенту.

Зараз ви читаєте новину «У США знизилися шанси прийняття антипіратського закону ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі