субота, 26 жовтня 2013 10:27

Держдума Росії зобов'язала родичів терористів розплачуватися за теракти

 Держдума Росії зобов'язала родичів терористів розплачуватися за теракти
Фото: 34.mchs.gov.ru

Дані поправки вніс президент РФ Володимир Путін. Зміни набудуть чинності після того, як їх схвалить Рада Федерації і президент Росії.

Держдума Росії прийняла в другому і третьому читаннях закон, що дозволяє стягувати з родичів терористів шкоду, заподіяну в результаті терактів.

Закон опублікований в базі даних верхньої палати парламенту. Зміни набудуть чинності після того, як їх схвалить Рада Федерації і президент Росії.

Крім родичів, нові правила також торкнуться "осіб, життя, здоров'я і благополуччя яких дороги" терористові.

Одночасно створюється і механізм перевірки законності походження майна у родичів терористів за наявності достатніх підстав вважати, що це майно отримано в результаті терористичної діяльності.

Також поправки вводять кримінальну відповідальність для осіб, які проходять навчання тероризму або є членами терористичних організацій. У той же час громадян, які самі вийшли з таких організацій і при цьому не вчинили інших злочинів, притягати до відповідальності не будуть.

Поправки надійшли на розгляд Держдуми в кінці вересня 2013 року. Їх вніс президент РФ Володимир Путін.

Зараз ви читаєте новину « Держдума Росії зобов'язала родичів терористів розплачуватися за теракти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

69

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі