четвер, 27 лютого 2020 01:09

Зеленський підписав указ про День спротиву Криму російській окупації

Зеленський підписав указ про День спротиву Криму російській окупації
Зеленський підписав указ про Крим. Фото: РБК

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про встановлення 26 травня Днем опору окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Відповідний документ №58 / 2020 був оприлюднений на офіційному сайті президента.

"З метою вшанування мужності і героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території - в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, у відстоюванні територіальної цілісності України, з нагоди річниці від проведення 26 лютого 2014 в місті Сімферополі мітингу на підтримку територіальної цілісності України за участю кримських татар, українців і представників інших національностей постановляю: встановити в Україні День опору окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, який відмічати щорічно 26 лютого", - вказується в тексті документа.

Також президент доручив Кабінету міністрів України забезпечити розробку плану заходів до Дня опору окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: Зробимо все, щоб звільнити Крим від російської окупації

26 лютого 2014 го під стінами парламенту Криму відбувся багатотисячний мітинг українців і кримських татар на підтримку територіальної цілісності України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підписав указ про День спротиву Криму російській окупації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі